in

TRAMP I KLINTON SE OGLASILI POSLE OBJAVLJIVANJA DOKUMENATA O EPSTAJNU: “Ništa se nije promenilo…”

DAN posle objavljivanja stotina stranica dokumenata iz tužbe povezane s pokojnim milijarderom pedofilom Džefrijem Epstajnom oglasili su se bivši američki predsednici Donald Tramp i Bil Klinton koji se pominju u tim dokumentima iako nijedan nije optužen za bilo šta ilegalno.

Foto: Predsednička biblioteka

U pitanju je prvi set dokumenata koji će biti otpečaćeni, prema sudskom nalogu od 18. decembra, a očekuje se da će ih biti više u nadolazećim sedmicama, prenosi Sputnjik. 

Sudija je naredila objavu zapisa u sklopu tužbe povezane s Epstajnovom saradnicom Gislejn Maksvel. Pravni dokumenti uključuju prethodno objavljenu optužbu na račun britanskog princa Endrjua, koju je on negirao. Ipak, princu Endrjuu su zbog druženja s Epstajnom oduzete sve kraljevske titule.

Portparol Donalda Trampa Stiven Čejng ironično je reagovao na objavu imena tvrdeći da su sve tvrdnje u vezi sa Trampovim odnosom sa Epstajnom „temeljno razotkrivene“.

Tramp i Epstajn su navodno bili prijatelji, a Tramp je 2002. godine za „Njujork Magazin“ rekao da poznaje Epstajna 15 godina i da je odličan tip. Takođe, nekoliko puta je leteo njegovim avionom, ali ogradio se od svojih komentara nakon Epstajnovog hapšenja i rekao da nisu razgovarali godinama.

FOTO: Tanjug/AP

Reagovao je i Angel Urena, Klintonov portparol, koji je rekao da se ništa nije promenilo otkako je objavio izjavu o Epstajnu 2019. godine. Tada je poručio da Klinton ne zna ništa o užasnim zločinima Džefrija Epstajna.

„U 2002. i 2003. predsednik Klinton je imao ukupno četiri putovanja avionom Džefrija Epstajna: jedno u Evropu, jedno u Aziju i dva u Afriku, što je uključivalo zaustavljanja u vezi s radom fondacije Klinton“, poručeno je tada u saopštenju.

Foto: EPA

„Imao je jedan sastanak s Epstajnom u njegovoj kancelariji u Harlemu 2002. godine, a otprilike u isto vreme jednom je nakratko posetio Epstajnov stan u Njujorku s članom osoblja i telohraniteljem“, pisalo je takođe u saopštenju.

„Nije razgovarao sa Epstajnom više od decenije“, poručeno je tada u izjavi, „i nikada nije bio na ostrvu Litl St. Džejms, Epstajnovom ranču u Novom Meksiku ili njegovoj rezidenciji na Floridi“, preneo je „Indeks“.

 

BONUS VIDEO:

KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije