in

“TO PRETVARA FINSKU U MAGNET ZA NAPAD”: Oglasio se bivši savetnik Pentagona

UPOZORENjA Zapada o potencijalnim ruskim napadima su apsurdna, pošto su SAD razmestile vojsku u Finskoj i mogle bi da upotrebe projektile ukoliko bi to bilo odobreno, istakao je bivši savetnik Pentagona Daglas Makgregor.

Foto Tanjug/AP

– Već smo postavili deo naših snaga u Finskoj i rekao bih da ćemo, ukoliko nam bude odobreno, postaviti projektile u toj zemlji. To pretvara Finsku u magnet za napad! Globalističke elite nastavljaju da govore ljudima: `Dolaze Rusi, dolaze Rusi.` To je apsurdno – napisao je Makgregor na platformi “Iks”.

SAD i Finska potpisale su prošlog meseca sporazum o odbrambenoj saradnji. Prema tom sporazumu, američkoj vojsci dozvoljen je pristup u 15 područja i objekata u Finskoj, između ostalog, radi skladištenja vojne opreme i oružja, prenela je RIA.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je prošlog meseca da sporazum SAD i Finske, zajedno sa sličnim sporazumom SAD i Švedske, znači da Vašington preuzima kontrolu nad severnom Evropom.

Stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov izjavio je “Sputnjiku” kasnije prošlog meseca da Finska neće imati korist od članstva u NATO-u i da rizikuje da bude prva koja će da ispašta u slučaju bilo kakve vojne eskalacije.

BONUS VIDEO: EMOTIVAN SUSRET NAKON ZAROBLjENIŠTVA: Izraelsku decu koju je oslobodio Hamas dočekao njihov pas


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije