in

To je dužničko ropstvo iz kojeg se ne može pobeći

To je dužničko ropstvo iz kojeg se ne može pobeći

SAD odlukom da odobre Ukrajini novu vojnu pomoć teraju ovu zemlju da ratuje do poslednjeg Ukrajinca, napisao je na svom Telegram kanalu predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

Vjačeslav Volodin, Foto AP

– Svojom odlukom Sjedinjene Američke Države primoravaju Ukrajinu da se bori do poslednjeg Ukrajinca, sahranjujući njenu privredu i lišavajući je budućnosti. P.S. Ali ovo neće promeniti situaciju na bojnom polju. Zločinački kijevski režim će pretrpeti poraz – istakao je on.

Volodin je skrenuo pažnju da predsednik SAD Džozef Bajden ne krije da će odobrena sredstva prvenstveno otići američkim kompanijama.

– Ali glavna stvar je drugo: čak i novac koji stigne u Kijev moraće da bude vraćen. To je dužničko ropstvo iz kojeg se ne može pobeći – naglasio je predsednik Državne dume.

Predstavnički dom SAD odobrio je 20. aprila predloge zakona o pružanju vojne pomoći

Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, konfiskovanju zamrznute imovine Rusije za njihovu faktičku predaju Kijevu, kao i uvođenju dodatnih sankcija Kini. Obim paketa je 95 milijardi dolara i uključuje, između ostalog, 60 milijardi dolara za Ukrajinu, 26 milijardi dolara za Izrael i humanitarnu pomoć civilima u zonama sukoba, uključujući i Pojas Gaze. Sada predloge zakona mora da odobri američki Senat, a njihovo razmatranje počeće 23. aprila.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: POPLAVE U RUSIJI –  Snimci dronom pokazuju poplavama pogođena predgrađa na jugu Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije