in

“TO JE BUDUĆNOST RUSIJE…” Putin o planovima i daljem razvoju zemlje

RAZVOJ Dalekog istoka i Arktika je važan faktor u razvoju Rusije, budući da je budućnost zemlje u tim regionima, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, rukovodstvo zemlje počelo je da se bavi razvojnim projektima za Daleki istok još početkom 2000-ih, a aktivnije od 2013. godine. 

– Obraćali smo pažnju na ovo, i obraćaćemo pažnju, jer to je budućnost Rusije. Isto je i s Arktikom. Tu su logistika, proizvodnja, mineralni resursi. Potrebne su nam da razvijamo te teritorije – kazao je Putin za kanal “Rusija 1”.

Ruski predsednik je istakao da je Daleki istok jedan od najvažnijih regiona zemlje.

– Daleki istok zauzima ogromnu teritoriju, koja je slabo naseljena i gde živi ukupno 12 miliona stanovnika. A Azija se danas razvija brzinom kojom se ne razvija nijedan region u svetu, mada su važni i trendovi tog razvoja – naglasio je.

Putin je naglasio i da razvoj Dalekog istoka nije započet slučajno, kao i da su trendovi u razvoju svetske ekonomije takvi da prodajna tržišta i partnerstva u najširem smislu te reči, uključujući i tehnološka, postaju sve interesantnija.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije