in

Teška saobraćajna nesreća u SAD, u direktnom sudaru u Indijani poginule četiri osobe

KONGRESMENKA Sjedinjenih Američkih Država DŽeki Valorski (58) i dva člana njenog tima nastradali su u saobraćajnoj nesreći u severnoj Indijani.

Foto: Printskrin

Valorski, koja je kongresmen iz Indijane, poginula je u sredu u saobraćajnom sudaru u blizini Elkharta. Mešu žrtvama su i dva člana njenog osoblja, kao i žena – vozač drugog vozila, sa kojim su se sudarili, preneo je Raša Tudej.

Kako je saopšteno iz kancelarije šerifa okruga Elkhart, Valorski i njeni saradnici umrli su od posledica zadobijenih povreda. Žena vozač vozila koje je direkto udarilo u njihova terenac preminula je na mestu.

Sa DŽeki Valorski bili su 27-godišnji Zahari Pots iz Indijane i 28-godišnja Ema Tomson iz Vašingtona. Vozač drugog vozila identifikovan je kao 56-godišnja Edit Šmuker iz obližnjeg Napanija.

Valorski je predstavljala 2. kongresni okrug Indijane od 2013. godine. Radila je kao državni tužilac od 2005. do 2010. Pre nego što je ušla u politiku, bila je lokalni novinar, vodila je sklonište za životinje i radila u akademskoj zajednici pre nego što se preselila u Rumuniju kao misionar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije