in

Svako ko je učestvovao u napadu 7. oktobra potpisao je sebi presudu

ŠEF izraelske obaveštajne agencije Mosad, David Barnea, rekao je danas da je svako ko je učestvovao u smrtonosnom napadu Hamasa na jug Izraela 7. oktobra “potpisao sebi smrtnu presudu”, dan nakon što je zamenik Hamasa Saleh ar-Arouri ubijen u navodnom izraelskom napadu u Bejrutu, preneo je Tajms of Izrael.

Foto: Printskrin Youtube/NowThis World

Barnea je ovo rekao na sahrani bivšeg šefa Mosada, Zvija Zamira, povezujući aktuelnu izraelsku operaciju da se unište Hamasovi lideri sa poterom za palestinskim ekstremistima odgovornim za ubistvo 11 izraelskih sportista na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine.

-Neka svaka arapska majka zna da, ukoliko je njen sin učestvovao u maskaru (od 7. oktobra) – potpisao je sebi smrtnu presudu, izjavio je Barnea.

Tajms of Izrael pojašnjava da je Barnea parafrazirao izraelskog prvog premijera Davida Bena Guriona, koji je 1963. godine rekao da “svaka jevrejska majka treba da zna da je poverila sudbinu svog sina komandantima koji su to zaslužuju”.

-Danas, takođe, nalazimo se usred rata. Mosad danas, kao i pre 50 godina, mora da goni ubice koje su upale 7. oktobra, kao i one koji su isplanirali napad, naveo je Barnea.

ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije