in

Stižu žestoke reakcije iz Rusije na američku pomoć Kijevu

Stižu žestoke reakcije iz Rusije na američku pomoć Kijevu

RAT u Ukrajini – 788. dan.

Foto: arhiva

Ruske snage PVO oborile su tokom prethodnog dana ukrajinski avion Su-25, 213 dronova i pet avionskih bombi „hamer“, saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije. Ruska grupa „Zapad“ zauzela je tokom noći položaje ukrajinske vojske na kupjanskom pravcu.

Žestoke reakcije iz Rusije na američku pomoć Kijevu

Pružanje nove vojne pomoći Ukrajini iz Sjedinjenih Američkih Država neće pomoći da se spreči neslavan kraj kijevskog režima, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

Odluka SAD da pomognu Kijevu primorava Ukrajinu da se bori do poslednjeg Ukrajinca, konačno sahranivši ekonomiju i lišavajući je budućnosti. Ovo neće promeniti situaciju na bojnom polju, kijevski režim će biti poražen, izjavio je Vjačeslav Volodin, predsednik Državne dume Ruske Federacije.

Predsednik Komisije Javne komore Ruske Federacije za pitanja suvereniteta, šef Zaporožskog javnog pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov rekao je za RIA Novosti da SAD izdvajaju novu višemilijarsku pomoć Ukrajini za sprovođenje provokacije velikih razmera protiv Rusije.

– Amerikanci dodeljuju novac nacističkom režimu u Kijevu za provokaciju velikih razmera protiv Rusije. Govorimo o još pokušajima sabotaže i napada na mirne ciljeve na ruskoj teritoriji i izazivanju eskalacije sukoba sa primoravanjem na taktičku upotrebu. nuklearno oružje je ono što Zapadu treba. Onda će nas kriviti za sve – rekao je Rogov za RIA Novosti.

Iznad Brjanske oblasti uništena tri ukrajinska drona

Tri ukrajinske bespilotne letelice uništene su iznad Vigoničkog, Dubrovskog i Navlinskog okruga Brjanske oblasti, saopštio je gubernator oblasti Aleksandar Bogomaz. On je dodao da u napadu dronova nije bilo žrtava i materijalne štete.

Trudo i Duda razgovarali o Ukrajini

Kanadski premijer Džastin Trudo i poljski predsednik Andžej Duda razgovarali su o pružanju dalje pomoći Ukrajini, saopštila je pres služba šefa kanadske vlade.

Strane su „potvrdile svoju stalnu podršku Ukrajini“ i razgovarale o opcijama za pružanje dalje pomoći Kijevu, precizira se u saopštenju.

Oglašavanje ruskog Ministasrtsva odbrane

Vojnici 1. gardijske tenkovske armije grupe snaga „Zapad“ su na kupjanskom pravcu zauzeli položaje Oružanih snaga Ukrajine i zarobili ukrajinske vojnike, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Sistemi PVO oborili su dve ukrajinske bespilotne letelice u Brjanskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. 

Haubice „msta B“ Istočne grupe ruskih snaga uništile su na južnodonjeckom pravcu oklopne ciljeve Oružanih snaga Ukrajine preciznom municijom „krasnopolj“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije