in

Stejt department ga proglasio za teroristu pre nego što je likvidiran (FOTO)

VISOKI zvaničnik Hamasa je ubijen u napadu u sredu u glavnom gradu Libana, čime je Izrael bio u stanju pripravnosti ako se sukob u regionu proširi.

Foto: Eks printskrin/ Pierre Rehov

Prema lokalnim novinskim kanalima, Izrael je izvršio bombaški napad u kojem je ubijen Saleh el Aruri, zamenik šefa političkog biroa palestinske militantne grupe u Bejrutu. Zvaničnik Hamasa je najviše rangirani član ubijen u ratu između Izraela i grupe u Gazi.

Stejt department je naveo El Arurija kao teroristu i ponudio nagradu od 5 miliona dolara za informacije o njemu, navodi Asošiejted pres.

Uprkos pobedi Izraela u uklanjanju zvaničnika, lideri Hamasa su u prošlosti brzo smenjeni. Takođe se postavlja pitanje kako bi izraelsko bombardovanje u oblasti u kojoj je jak Hezbolah koji podržava Iran moglo da utiče na trenutne borbe duž libansko-izraelske granice. 

Foto: Eks printskrin/ https://2017-2021.state.gov/

 

Lider Hezbolaha Hasan Nasralah je u prošlosti obećao odmazdu za sve oblike izraelskog ciljanja na vođe savezničkih militanata u njegovoj zemlji, preneo je AP. Međutim, izgledalo je da Nasralah do sada nije bio voljan da eskalira borbe.

Izraelski zvaničnici nisu komentarisali bombaški napad u kojem je ubijen El Aruri. 

Hezbolah je rekao da je napad “ozbiljan napad na Liban, njegov narod, njegovu bezbednost, suverenitet i otpor”, prenosi AP.

– Potvrđujemo da ovaj zločin nikada neće proći bez odgovora i kazne – saopštila je grupa.

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE – Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije