in

ŠTA SE DEŠAVA SA TRAMPOM? Na rukama mu se pojavile crvene mrlje

ŠTA SE DEŠAVA SA TRAMPOM? Na rukama mu se pojavile crvene mrlje

NAKON što je objavljena fotografija Donalda Trampa kako napušta Trampovu kulu, mnogi su se zapitali kakve su to crvene mrlje na njegovim dlanovima, piše Njuzvik.

Foto: Profimedia

Fotografija je nastala dok je Tramp odlazio na drugo suđenje za klevetu na Menhetnu koje je pokrenula E. Džin Kerol.

Ovo novo suđenje, za koje se očekuje da će se završiti do kraja nedelje, usledilo je nakon građanske parnice koja je okončana prošlog maja kada je porota proglasila bivšeg predsednika odgovornim za seksualni napad i klevetu Kerolove.

Tramp, bivši predsednik koji se nada da će ponovo dobiti nominaciju svoje stranke, negirao je da je seksualno zlostavljao Kerolovu u robnoj kući u Njujorku 1990-ih. Ona traži 10 miliona dolara odštete, nakon što joj je prošle godine dodeljeno 5 miliona dolara.

Kao što se i ranije dešavalo, ljudi na društvenim mrežama brzo su spekulisali šta je izazvalo mrlje na Trampovim rukama. Neki su rekli da je možda herpes ili da je možda nedavno pao.

Foto: Profimedia

Iako je teško dijagnostikovati stanje kože na osnovu samo jedne fotografije, dr Džošua Zihner, vanredni profesor dermatologije u bolnici u Njujorku, rekao je za Biznis insajder da Tramp verovatno ima osip – koji bi mogao imati različite uzroke.

– Osip na rukama može biti uzrokovan raznim faktorima, od infekcija preko upalnih stanja do spoljašnjeg izlaganja – rekao je Zihner i naveo šta bi to moglo biti.

Opcija 1: Ruke su mu previše suve

Zihner je rekao da su najčešći uzroci osipa na rukama suvoća i prekomerno pranje. S obzirom na to da je Tramp samoproglašeni „germofob“, teorija o preteranom pranju ruku mogla bi biti tačna. Niske temperature takođe mogu dovesti do suve kože, što je češće zimi.

Opcija 2: plikovi od igranja golfa

Druga mogućnost su plikovi, za koje je Zihner rekao da mogu biti uzrokovani „trenjem od aktivnosti poput golfa, dizanja tegova ili bejzbola“. Pošto Tramp voli da igra golf, ovo je takođe verovatan scenario.

Opcija 3: Prosuo je sok od limete po rukama

Zihner je rekao da “čak i izlaganje soku od limete na jakoj sunčevoj svetlosti može izazvati hemijsku opekotinu kože”, inače poznatu kao “opekotina od margarite”. Iako Tramp ne pije alkohol, bezalkoholni koktel od citrusa može izazvati mrlje.

Opcija 4: Ništa od navedenog

Kako je Zihner istakao, osip na rukama može biti uzrokovan mnogim stvarima, uključujući i nešto tako bezazleno kao što su ujedi insekata. Osim ako sam bivši predsednik ne kaže šta je izazvalo mrlje, možda nikada nećemo saznati.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije