in

ŠOK PORUKA IZ BRITANIJE ZA ZELENSKOG: Dani su mu odbrojani

ŠOK PORUKA IZ BRITANIJE ZA ZELENSKOG: Dani su mu odbrojani

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski ne može da pronađe generala za mesto vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine koji bi mogao da zameni Valerija Zalužnog, sugerisao je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris u svom blogu na Jutjubu .

Foto: Profimedia

– Iznenađujuće je da ne može da pronađe generala spremnog da zauzme mesto Zalužnog. To ukazuje na potpuno odbacivanje vođstva Zelenskog od strane vojske – primetio je on, prenosi RIA Novosti.

Prema ekspertu, sada je ključna stvar u tome što još nije došlo do kadrovske rekonstrukcije, jer šef kijevskog režima nije uspeo da postigne ostavku Zalužnog. Merkuris je dodao da trenutna situacija ukazuje na raskol unutar Ukrajine.

– Ako Zelenski ne može da otpusti Zalužnog u ovoj očajnički nestabilnoj situaciji, onda su mu dani predsednika odbrojani – zaključio je on.

Prema pisanju britanskog lista Fajnenšel tajms, Zelenski se 29. januara sastao sa Zalužnim i pozvao ga da dobrovoljno podnese ostavku i preuzme mesto savetnika. Magazin Ekonomist je pak tvrdio da je generalu ponuđeno mesto sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu , ali je on to odbio.

Takođe je objavljeno da je načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov nominovan za mesto glavnokomandujućeg , ali je i on u poslednjem trenutku odbio.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije