in

Snimak pomahnitalog sveštenika koji sekirom uništava kipove širi se društvenim mrežama (VIDEO)

DRUŠTVENIM mrežama proširila se snimka koja prikazuje protestantskog sveštenika kako sekirom uništava kip Gospe. Sveštenik Kevin T. Vajn držao je službi u crkvi u Meksiko Sitiju kada je najednom zgrabio sekiru i naočigled svih pokrenuo bizarni pir.

Foto: Printskrin/Iks

Razbio je kip koji simbolizuje Gospu od Guadalupe. Čin sveštenika izazvao je šok i zgražanje među vernicima, pogotovo onima koji su ga gledali kako razbija. Snimak njegovog razbijanja kipa postala je viralna, s preko milion pregleda na Tviteru.

Vernici ostali zgroženi

O svemu se oglasio i sveštenik nadbiskupije Meksika Hugo Valdemar, koji je rekao kako smatra da je sveštenik Vajn “bio vođen Sotonom”.

– Videti kako pastir uništava sliku Device, zaključuje se da ga pokreće Sotona. On deluje kao instrument vlastite mržnje – rekao je Valdemar. Meksička platforma Actívate pokrenula je kampanju na svojoj veb-stranici.

– Devica od Guadalupe je simbol duboko ukorijenjen u katoličkoj veri, a skrnavljenje ove slike nije samo uvreda veri, već i vrednostima međusobnog poštovanja koje svi moramo braniti – poručili su.

(Indeks)

BONUS VIDEO: POTOPLjENI PUTEVI, AUTOMOBILI POD VODOM: Vanredna situacija na jugu Indije


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije