in

SMRT ZBOG JEDNOG DOLARA: Dečak(12) koji je poslat u SAD zbog boljeg života umro zbog jezivog izazova

DVANAESTOGODIŠNJI dečak iz Bruklina umro je nakon što ga je u glavu udario njegov vršnjak iz razreda.

Foto: Printscreen/Jutjub

Romi Vilsent sa Haitija, živeo je sa ocem u NJujorku gde ga je poslala majka kako bi imao bolji život. Dečak je išao u peti razred javne škole i bio je, kaže njegova porodica, česta meta napada školskih siledžija.

Vilsentov rođak rekao je da su dva učenika napala Romija dok je treći platio jednom od siledžija dolar kako bi ga udario u glavu.

– Rekao mi je da je to prijavio, nisam siguran da li nastavniku ili direktoru i da je direktor onda pitao učenika koji mu je rekao da je dobio dolar da to uradi – rekao je rođak.

Romija su tukli dva dana za redom i porodica je prijavila slučaj policiji. U tom trenutku, Vilsant je već povraćao i bilo mu je loše i prevežen je u bolnicu gde je i preminuo.

Policija sada istražuje njegovu smrt i optužbe za nasilničk ponašanje u školi.

Vilsentov otac je rekao da ga je sin pozvao posle napada i da mu je rekao da ga mnogo boli glava i da ga je učenik baš jako udario u potiljak, prenosi NJujork post.

Dečak se 2017. preselio u SAD gde je živeo sa ocem, dve sestre i rođacima. njegova majka i tri sestre žive na Haitiju.

U međuvremenu su iz Ministarstva obrazovanja opisali su ovaj incident kao “užasnu tragediju”.

Ovo je užasna tragedija, naše misli su sa porodicom tokom ovog veoma teškog vremena. Bezbednost mladih je naš apsolutni prioritet i ovaj incident će se detaljno ispitati. Pružićemo podršku i porodici i školskoj zajednici, obećao je portparol Ministarstva.

Abc7 piše da se tragedija dogodila tek što je Romi, pre tri nedelje, napunio 12. rođendan.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije