in

Smeta im nezavisan stav Srbije

Smeta im nezavisan stav Srbije

ZA sukob na administrativnoj liniji Srbije i samoproglašene republike Kosovo krive su Sjedinjene Američke Države, čiji je cilj slabljenje pojedinih zemalja koje izražavaju nezavisan stav, rekao je novinarima predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.

Foto: Tanjug/The State Duma, The Federal Assembly of The Russian Federation via AP

– Za sukob na granici Srbije i Kosova kriv je Vašington. Cilj je očigledan – oslabiti pojedine zemlje koje sebi dozvoljavaju da izraze nezavisan stav. Metode su iste. Ništa novo. Prvo SAD podržavaju nacionalističko raspoloženje, hrane ga, a zatim guraju u vojne sukobe – objasnio je Volodin, prenosi Sputnjik.

Političar je dodao da UN i OEBS, nadležni za bezbednost u Evropi, ništa ne rade.

“Moskva apsolutno podržava Srbiju! Zahtevamo da se poštuju sva prava Srba”

Podsetimo, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je danas da Moskva podržava Srbiju u situaciji oko nepriznatog Kosova i da su zahtevi Srbima koji žive na severu neosnovani.

 – Mi, naravno, apsolutno podržavamo Srbiju. Bliski smo kosovskim Srbima. Smatramo da su ovo (zahtevi kosovskih vlasti) apsolutno nerazumni zahtevi – istakao je portparol Kremlja.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova moraju upozoriti vlasti pokrajine na nepromišljene korake, a prava Srba koji tamo žive moraju se poštovati.

BONUS VIDEO:

“GRAD” U AKCIJI: Dejstvo višecevnog bacača DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije