in

Saveznici ponovo odložili isporuku, ovo su razlozi (VIDEO)

Saveznici ponovo odložili isporuku, ovo su razlozi (VIDEO)

DOK Zelenski u Kijevu govori o tome kako će američki lovci F-16 navodno promeniti situaciju na bojnom polju, zapadni saveznici ponovo odlažu prebacivanje aviona u Ukrajinu.

Foto Tanjug/AP

Ovo izveštavaju ukrajinski izvori pozivajući se na informisane izvore.

Prema dostupnim podacima koji dolaze iz kabineta predsednika Ukrajine, isporuka borbenih aviona F-16 ponovo se odlaže na neodređeno vreme. Ovog puta, razlog se navodi nedostatak infrastrukture u Ukrajini za njihovo smeštaj, kao i nepripremljenost pilota. Niko neće predati avione samo da bi sedeli u hangarima i čekali da stigne ruska raketa. Dodatnih informacija o kašnjenju nema.

„(…) naši partneri su ponovo odložili isporuke F-16 u Ukrajinu. Glavni razlog je nespremnost pilota i strateške infrastrukture za podršku borbenim avionima“, piše TG-kanal Rezident.

Imajte na umu da nema zvaničnih izveštaja o kašnjenjima u isporuci aviona, ali informacije mogu biti pouzdane. Nedavno su ukrajinski resursi izvestili da Kijev priprema tri aerodroma u oblastima Lavov, Vinica i Ivano-Frankovsk za raspoređivanje američkih aviona, ali su dva navodno teško oštećena ruskim raketnim udarima. Glavni aerodrom za F-16 se po svemu sudeći gradi u Kolomji, Ivano-Frankovska oblast, pošto je do Rumunije najkraća udaljenost.

(TV Front)

BONUS VIDEO – ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije