in

SAD i Britanija ispalili 150 projektla na više desetina meta u Jemenu

SAD i Britanija napali su skoro 30 lokacija u Jemenu tokom noći koristeći više od 150 komada municije, izjavio je danas savetnik u Ministarstvu odbrane SAD Daglas Sims, što je više nego što je ranije objavljeno.

Foto: Printskrin Jutjub

Sims je rekao novinarima da ne očekuje veliki broj žrtava kao rezultat sinoćnjih napada, pošto su mete uključivale i one u ruralnim područjima, preneo je Rojters.

On je istakao da Vašington očekuje da će Huti pokušati da uzvrate, dodajući da je grupa ranije tog dana ispalila protivbrodsku balističku raketu koja nije pogodila nijedan brod.

Bela kuća saopštila je ranije danas da SAD ne žele rat sa Jemenom, ali da neće oklevati da preduzmu dodatne akcije kao odgovor na napade Huta u Crvenom moru.

SAD i Velika Britanija izvele su preko noći desetine vazdušnih napada na položaje Huta u Jemenu, u kojima je stradalo najmanje pet boraca jemenske militantne grupe.

Huti, koji imaju podršku Irana, prethodnih nedelja su napadali brodove na važnim plovnim putevima i ispalili bespilotne letelice i projektile prema samom Izraelu.

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije