in

Ruske rakete “kinžal” i H-22 nisu oborene od početka rata (VIDEO)

UKRAJINSKI sistemi protivvazdušne odbrane nisu u stanju da obaraju ruske rakete, piše “Militari voč”.

Foto: Tanjug/AP

-Iako ukrajinski izvori tvrde da je njihova PVO u prošlosti uspešno presrela napade raketa “kinžal”, međunarodni analitičari to dovode u pitanje zbog ograničenih mogućnosti sistema dostupnih ukrajinskim oružanim snagama, navodi se.

Napominje se da se zbog složenih putanja kretanja i visoke manevarske sposobnosti povećava izdržljivost ruske rakete “kinžal”.

Osim toga, dodaje se da je ukrajinska vojska više puta izražavala zabrinutost zbog svoje potpune nesposobnosti presretanja, posebno kada je u pitanju krstareća raketa H-22.

Ranije je, krajem decembra, savetnik komande vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat rekao da ukrajinski vojnici nisu uspeli da obore nijednu od 300 ruskih raketa H-22 ispaljenih od početka SVO.

Foto Vikipedija/D-Kur

-Ukrajinska protivvazdušna odbrana nikada nije uspela da obori rakete H-22. To su rakete koje mogu da se obore sredstvima poput američkog “patriot” PVO sistema, kazao je tada Ignat.

Iako se ova raketa smatra krilatom, to je supersonična krstareća protivbrodska raketa velikog dometa, kazao je i naglasio da obični sistemi PVO ne mogu da uhvate raketu poput ove.

(rt.rs)

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije