in

Ruska vojska preuzela stratešku inicijativu

RUSKA vojska preuzela je inicijativu na bojnom polju, u slučaju primirja Moskva neće pristati na uslove Kijeva, smatra bivši obaveštajac američkog marinskog korpusa Skot Riter.

Foto: Tanjug/AP

-Rusija diktira tempo bitke, neće biti nikakve pauze… Ukrajinci su sada u panici, rekao je Riter za Jutjub kanal „Danny Haiphong“.

Prema njegovim rečima, ruska vojska već je nanela strateški poraz ukrajinskim oružanim snagama.

U tom svetlu, u Kijevu upozoravaju predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da bi ukrajinske vlasti mogle da izgube kontrolu nad još većim teritorijama nego sada.

-Loša vest za Ukrajinu je da Rusija neće pregovarati o uslovima prihvatljivim za Kijev. Ona će ih sama diktirati, zaključio je penzionisani američki oficir.

Oružane snage Ukrajine od juna pokušavaju da napreduju na južnodonjeckom, artjomovskom i zaporoškom pravcu, ubacujući u borbu brigade koje je obučavao NATO i naoružane stranom tehnikom. Međutim, nisu uspele da savladaju čak ni taktičku odbranu ruske vojske i pretrpele su ozbiljne gubitke.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je u utorak izjavio da je ukrajinska vojska 2023. godine izgubila više od 215 hiljada ljudi i 28 hiljada jedinica naoružanja.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije