in

Rusija gospodari ukrajinskim nebom, Zapad ne želi da Kijev pobedi

RUSIJA je vojno superiornija u vazduhu u odnosu na Ukrajinu, izjavio je bivši šef francuske službe za vazduhoplovnu bezbednost general Bruno Klermon.

Foto Rosoboronexport www.roe.ru

-U ovoj oblasti, superiornost ruske vojske je značajna. Ona ometa napredovanje ukrajinskih trupa, primetio je on u intervjuu za časopis Valeurs Actuelles.

Prema generalovim rečima, imajući u vidu „nepovoljno za Kijev” poređenje snaga dve zemlje, očigledno je da „rusko vazduhoplovstvo i mornarica nisu pretrpeli praktično nikakvu štetu” tokom specijalne operacije. On je naglasio da je „ukrajinska kontraofanziva propala“, dok je Rusija od leta 2022 prešla na ratnu ekonomiju, sankcije Zapada su zaobiđene“.

Osim toga, Klermon je ukazao na poteškoće sa kojima se Kijev suočava zbog velikog broja različite zapadne tehnike.

-Broj sistema protivvazdušne odbrane koje je isporučio Zapad je značajan: Patriot, Mamba, Nasams, Iris-T, Krotal i tako dalje. Širok spektar visoko efikasnih sistema omogućava da se ograniči efekat bombardovanja. Ali istovremeno, ova raznolikost komplikuje snabdevanje i logistiku, rekao je general.

Po njegovim rečima, SAD i Evropa se pretvaraju da žele „pobedu” Kijeva, a u stvari Ukrajina nikome od njih nije potrebna.

-Samo su Poljaci zaista prešli na ratnu ekonomiju. Ostali su se samo pretvarali. Ni jedan Evropljanin nema nameru da umire za Ukrajinu, primetio je on.

sputnikportal.rs

ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije