in

Rusi proširili ciljeve specijalne vojne operacije

Rusi proširili ciljeve specijalne vojne operacije

RUSIJA je, zbog stalnih pretnji Zapada da će napasti Krim, prinuđena da proširi zonu sprovođenja specijalne vojne operacije, izjavio je za Sputnjik šef Odbora za zakonodavstvo u krimskom parlamentu Sergej Trofimov.

Foto: Google maps/Profimedia/Ilustracija

– Zbog konstantnih pretnji napadom na Krim, Zapad potvrđuje da je od vitalnog značaja da stavimo pod našu kontrolu ceo južni deo Ukrajine, kao i njen severoistok, i to zbog granatiranja Belgorodske, Brjanske, Kurske i drugih oblasti. Sa svakom isporukom dalekometnih sistema, moraćemo da širimo zonu naše potpune kontrole – rekao je Trofimov.

Istovremeno, prema njegovom mišljenju, izjavu penzionisanog vrhovnog glavnokomandujućog Združenih snaga NATO-a u Evropi, generala Filipa Bridlava, koji je pozvao Zapad da napada Krim, treba shvatiti kao stav penzionisanog vojnog lica, koje nema nikakvu odgovornost.

Trofimov je naglasio da bi samo adekvatna osoba, ne uzimajući u obzir one koji su na čelu zapadnih država, odavno razmislila i izvela zaključke o tome koliko je pogrešan odabrani put.

Foto: AP

– Ali takozvani zapadni lideri sa neverovatnom upornošću vode svoju zemlju u propast – naglasio je zvaničnik.

Ranije je bivši vrhovni glavnokomandujući Združenih snaga NATO u Evropi, general Filip Bridlav izjavio da Zapad treba da pomogne Ukrajini i omogući joj da izvodi napade na Krim, nakon čega bi Rusija bila primorana da preispita svoju poziciju.

Izdanje „Hil“ je prenelo da je Bridlav pozvao da se Krim gađa svim vrstama oružja, kao i da se ruske snage unište po delovima.

BONUS VIDEO


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije