in

Republikanci protiv zakona o imigraciji i pomoći Ukrajini

Republikanci protiv zakona o imigraciji i pomoći Ukrajini

RUKOVODSTVO Republikanske partije u Predstavničkom domu američkog Kongresa usprotivilo se nacrtu zakona Senata o pomoći Ukrajini i zaštiti američke granice, nazvavši ga neuspehom.

Foto: EPA

-Predstavnički dom je protiv zakona o imigraciji, jer je on podbacio u svakoj oblasti regulacije koja je potrebna za zaštitu naše granice i zapravo će još više povećati ilegalnu imigraciju, navodi se u izjavi predsedavajućeg Predstavničkog doma Majka Džonsona, lidera republikanske većine Stiva Skalisa, koordinatora republikanaca Toma Emera i predsednika stranke Eliz Stefanik.

Republikanci su primetili da je u pitanje dovedena američka nezavisnost, a svaka diskusija o inicijativi je gubljenje vremena.

-Pozivamo Senat da ga (dokument) odbaci, naglasilo je rukovodstvo Republikanske partije.

Senat je u ponedeljak predstavio dokument kojim se predlaže izdvajanje sredstava za bezbednost granica i pomoć Ukrajini i Izraelu. U nacrtu zakona se predlaže da se izdvoji 118,28 milijardi dolara, od čega je 60,06 milijardi dolara za podršku Kijevu. Za zaštitu granice planirano je da se izdvoji tri puta manje — 20,2 milijarde dolara. Američki predsednik Džozef Bajden podržao je inicijativu i pozvao Kongres da je usvoji što je pre moguće.

Koordinator za strateške komunikacije Bele kuće Džon Kirbi je sredinom januara izjavio da SAD više ne mogu da šalju vojnu pomoć Kijevu zbog prestanka finansiranja. Dalje izdvajanje sredstava Kijevu u potpunosti zavisi od Kongresa, dodao je on.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije