in

Republikanci na Floridi smenili zvaničnika zbog optužbi za silovanje

ČLANOVI Republikanske stranke SAD na Floridi smenili su predsednika ogranka partije u toj saveznoj državi, Kristijana Ziglera, koji se trenutno nalazi pod istragom policije zbog optužbe za silovanje i očekuje se da će ga zameniti Evan Pauer.

Foto Tanjug/AP

Republikanska stranka na Floridi suspendovala je Ziglera u decembru i pozvala ga da da ostavku, dok je ga izvršni odbor partije osudio zbog povrede reputacije stranke i “ponašanja koje ga onesposobljava” da predvodi republikance Floride, prenosi Rojters.

Ron de Santis, guverner Floride i kandidat za republikansku predsedničku nominaciju, prethodno je pozvao Ziglera da podnese ostavku, dodavši da republikanska stranka “ne može imati predsednika koji se nalazi pod takvom vrstom istrage”.

Ziglera je u oktobru optužila za silovanje žena s kojom su on i njegova supruga Bridžit, prema navodima, prethodno imali seksualne odnose.

Nijedna optužnica nije podneta protiv Bridžit Zigler, članice školskog odbora Sarasote i osnivačice konzervativne grupe “Mame za slobodu”, koja se zalaže protiv podučavanja dece o pitanjima roda i seksualnosti, ali je taj školski odbor pozvao na njenu ostavku.

Florida, na kojoj je na izborima 2016. pobedio republikanski kandidat Donald Tramp, smatra se jednom od ključnih država na svakim predsedničkim izborima u SAD.

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije