in

Razneta zgrada, šestoro povređeno (VIDEO)

NAJMANJE šest osoba je povređeno u eksploziji koja je delimično uništila zgradu u američkom gradu Čikagu, saopštila je lokalna vatrogasna služba.

Foto: Printskrin

Uzrok eksplozije još nije utvrđen, spasioci rade na licu mesta, a akcija traganja i spasavanja se nastavlja.

-Šest je hospitalizovano i potraga se nastavlja. Troje žrtava je u teškom do kritičnom stanju, saopštila je vatrogasna služba.

Sudeći po video snimku sa lica mesta, u eksploziji je oštećena stara četvorospratnica od cigala. Poslednji sprat zgrade se srušio i prozori su izleteli, ruševine su oštetile automobile parkirane na ulici.

-Verzija eksplozije je potvrđena, ali izvor nije poznat, navodi se u publikaciji.

Eksplozija u trospratnoj stambenoj zgradi od 36 stambenih jedinica u naselju Južni Ostin dogodila se nešto pre 09.30 sati, saznaje izveštač AP s lica mesta.

Najmanje 10 vozila hitne pomoći došlo je na mesto nesreće, saopštila je Vatrogasna služba Čikaga i zatražila pomoć u pretraživanju ruševina.

-Tražimo radnu pomoć za pretraživanje ruševina ove građevinske strukture, tvitovala je Vatrogasna služba Čikaga.

Uzrok eksplozije nije utvrđen, ali u saopštenju čikaških vatrogasaca se navodi da su na mesto eksplozije upućeni pripadnici odeljenja za eksplozive čikaške policije i agenti odeljenja za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive Federalnog Istražnog Biroa (FBI) .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije