in

RATNICA KORSA OTIŠLA U LEGENDU: Poginula Olga Kačura

KOMANDANT raketnog diviziona u Donjeckoj Narodnoj Republici Olga Kačura, poznata pod kodnim imenom „Korsa“, tragično je poginula u Gorlovki, saopštio je gradonačelnik grada Ivan Prihodko.

Foto: Printscreen/Jutjub

Kačura je bila gardijski pukovnik, počasni građanin Gorlovke, značajna figura i simbol Narodne milicije DNR. Pristupila je redovima zaštitnika Donbasa još 2014. godine, saopštio je Prihodko. Od tada je komandovala divizijom višecevnog raketnog bacača „Grad“ u Gorlovki.

– Danas je crn dan za Gorlovku i DNR. Tragično je poginula hrabra i mudra žena, jedan od osnivača Narodne milicije DNR. Olga Sergejevna Kačura, pobedonosna i nepokolebljiva Korsa! – napisao je gradonačelnik na Telegramu.

Prihodko je u ime svih stanovnika Gorlovke i u svoje ime izrazio saučešće porodici Kačure.

– Ovo je nenadoknadiv gubitak za sve nas! – kazao je zvaničnik.

Kako je saopšteno, Kačura je poginula prilikom granatiranja Gorlovke, dok se vraćala sa položaja.

Prema navodima lidera DNR Denisa Pušilina, Olga Kačura je radila u Ministarstvu unutrašnjih poslova 16 godina, prošla je put od istražitelja do načelnika štaba regionalne policijske uprave.

– Borbeni put legendarne Korse počeo je od Slavjanska u aprilu 2014. godine. U maju 2022. nagrađena je Georgijevskim krstom II stepena. NJena jedinica uništila je značajan broj ljudstva i tehnike protivnika, uključujući NATO primerke naoružanja – saopštio je Pušilin na Telegramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije