in

Rat u Ukrajini uživo: Pratite najnovije vesti (Foto/Video)

Rat u Ukrajini uživo: Pratite najnovije vesti (Foto/Video)

RAT u Ukrajini danas je ušao u 314. dan. Rusko Ministarstvo odbrane je juče saopštilo da je u ukrajinskom raketnom napadu na Makejevku poginulo 63 ruskih vojnika. Ukrajinska strana je saopštila da je život izgubilo oko 400 vojnika. Kasno sinoć ukrajinski dronovi su primećeni iznad Sevastopolja na Krimu, zbog čega je aktivirana PVO. Guverner oblasti je saopštio da su oborena dve bespilotne letelice.

Foto: Profimedia/Ilustracija/Javno vlasništvo

Osnivač “Vagnera” o borbama u Bahmutu

U Bahmutu je ukrajinska vojska stvorila “pet stotina linija odbrane”, tako da ruska vojska napreduje sa teškom mukom, rekao je Jevgenij Prigožin, osnivač “Vagner grupe”.

– U Artjomovsku (ruski naziv za Bahmut) je tvrđava u svakoj kući. Momcima ponekad treba i više dana da zauzmu jednu kuću. Ponekad i nedelje – rekao je Prigožin za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, posle zauzimanja samo jedne kuće, ne može se reći da je odbrana ukrajinske vojske probijena.

– Danas, ujutru, zauzmeš jednu kuću. A iza ove kuće je još jedna, a onda još jedna. A koliko takvih linija odbrane ima u Artjomovsku? Ako kažemo 500, mi ćemo verovatno nećemo pogrešiti. Svakih 10 metara je odbrambena linija – kaže Prigožin.

Dramatičan snimak ruskog napada na Družkovku

Ukrajinska pravda: Trupe zauzele ostrvo Veliki Potjomkinski

Oružane snage Ukrajine zauzele su ostrvo Veliki Potjomkinski u blizini delte reke Dnjepar u Hersonskoj oblasti, objavila je 2. Ukrajinska pravda, pozivajući se na izvore u ukrajinskoj vojsci.

Ostrvo se nalazi između leve i desne obale reke Dnjepar u blizini Hersona.

Izveštaj ukrajinskog generalštaba

Ukrajinske raketne i artiljerijske snage izvele su u protekla 24 sata 13 napada na područja koncentracije ruskih trupa, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

U današnjem izveštaju, Generalštab je takođe izvestio da je ruska vojska lansirala najmanje šest projektila, 52 vazdušna udara i preko 70 napada višecevnim raketnim bacačima na Ukrajinu.

Svi raketni napadi bili su usmereni na civilnu infrastrukturu, tvrde iz generalštaba.

Ukrajinci kažu da su takođe oborili ruski helikopter Ka-52, 27 bespilotnih letelica kamikaza iranske proizvodnje Šahed-136 i odbile ruske napade u blizini 13 naselja u Donjeckoj i Luganskoj oblasti.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINKI – Snimci Narodne milicije DNR


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije