in

Rat u Ukrajini – najnovije vesti sa fronta

Rat u Ukrajini – najnovije vesti sa fronta

SPECIJALNA vojna operacija u Ukrajini, dan 704. Ruska vojska odbila je tokom proteklog dana 13 napada ukrajinskih snaga. Avijacija, raketne snage i artiljerija ruskih jedinica uništila je raketni sistem S-300 ukrajinske vojske u Čerkaskoj oblasti, kao i skladišta goriva i avionske municije u Kirovogradskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti.

Foto: Tanjug/AP

Ruske rakete pogodile industrijski objekat u Kremenčuku

Dve ruske rakete pogodile su industrijski objekat u Kremenčuku, u centralnom delu Ukrajine, što je dovelo do požara, saopštio je guverner Poltavske oblasti Filip Pronin.

On je na svom Telegram kanalu sinoć napisao da su dve balističke rakete pogodile cilj u gradu i da u napadu nije bilo povređenih, prenosi Rojters.

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vide se vatrogasna vozila koja gase požar. Guverner Zaporoške oblasti Jurij Malaško izjavio je da je u napadu dronom na tu oblast pogođen infrastrukturni objekat, navodi britanska agencija.

Ruski “Ka-52” na delu

Helikopter Ka-52 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništio je uporište ukrajinskih snaga na kupjanskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo napominje da su piloti nakon napada izveli protivraketni manevar, ispalili toplotne zamke i vratili se na matični aerodrom.

Eksplozije u Zaporožju

U gradu Zaporožju, koji kontrolišu ukrajinske trupe, odjeknulo je nekoliko eksplozija, saopštio je na Telegramu predsednik pokreta „Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

Prema njegovim rečima, u gradu je aktiviran sistem PVO, a prema rečima ukrajinskih vlasti, pogođen je infrastrukturni objekat.

Udari na ukrajinsku vojsku na kupjanskom pravcu

Jedinice sistema TOS-1A „soncepjok“ grupe snaga „Zapad“ izvele su tri udara na uporišta vodova mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U saopštenju se dodaje da jedinice da jedinice snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu grupe „Zapad“, kao deo posada teških bacačkih sistema „soncepjok“, pružaju podršku tokom borbenog rada kopnene grupe snaga na tom pravcu.

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije