in

Raisi poslao snažnu poruku nakon teroristikog napada

PREDSEDNIK Irana Ebrahim Raisi rekao je danas da će počinioci terorističog napada u Kermanu biti kažnjeni, nakon dve eksplozije u kojoj je poginulo najmanje 103 ljudi, a ranjeno 188, na obeležavanju četvrte godišnjice ubistva generala elitnih jedinca Kuds, Kasema Solejmanija.

Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi/Printscreen/

Raisi traži od vlasti da što pre preduzmu potrebne mere za ublažavanje patnje žrtava i lečenje ranjenika, prenela je IRNA.

Raisi je oštro osudio teroristički napad u vreme obeležavanja smrti Kasema Solejmanija i izrazio saučešće porodicama žrtava.

On je zahtevao da se što pre pronađu počinicoci i nalogodavci terorističkog akta.

– Ovo je još jedan antiiranski zločin, a počinioci terora i zla, stvorili su stravično mučeništvo učesnika ceremonije odavanja pošte Solejmaniju. Među njima ima i žene i dece – poručio je Raisi.

On je rekao da “moli sve pokrajinske vlasti da što pre preduzmu potrebne mere za olakšavanje patnje povređenih i zbrinjavanje povređenih”.

– Nesumnjivo je da će počinioci i vođe ovog kukavnog čina uskoro biti identifikovani i za svoj gnusni čin biti kažnjeni. Neprijatelji nacije treba da znaju da takve akcije nikada ne mogu izazvati poremećaj u čvrstoj odlučnosti iranske nacije u odbrani islamskih ideala – istakao je Raisi.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE – Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije