in

Racije na Zapadnoj obali – Tokom hapšenja jednog ubijena tri Palestinca

IZRAELSKE odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su izvršile napad na operativce Hezbolaha u južnom Libanu koji su se spremali da lansiraju protivtenkovsku raketu na severni Izrael.

Foto Tanjug/AP

U saopštenju se navodi da su trupe takođe pogodile infrastrukturu koja pripada terorističkoj grupi i granatirale područja u južnom Libanu, kako bi sprečile planirane napade Hezbolaha, prenosi Tajms of Izrael.

Nekoliko projektila ispaljeno je iz Libana na sever Izraela u poslednjih nekoliko sati, a izraelska vojska tvrdi da je artiljerijom gađala izvore vatre.

Foto Tanjug/AP

OBRAČUN NA ZAPADNOJ OBALI

Pripadnici izraelske granične policije ubili su trojicu palestinskih naoružanih napadača tokom racije i hapšenja u gradu Iktaba na Zapadnoj obali, saopštili su bezbednosni zvaničnici.

U zajedničkom saopštenju policije, Izraelskih bezbednosnih snaga (IDF) i Šin Beta navodi se da su prikriveni službenici granične policije ušli u Iktabu kako bi uhapsili Palestinca osumnjičenog za umešanost u terorističke aktivnosti.

Tokom racije došlo je do razmene vatre između palestinskih naoružanih napadača i trupa, prenosi Tajms of Izrael.

-Snage tajne policije su ubile trojicu naoružanih terorista koji su pokušali da pobegnu, navodi se u saopštenju.

Policija je saopštila da je traženi muškarac takođe upucan dok je pokušavao da pobegne.

On je uhapšen i predat Šin Betu na ispitivanje, a policajci su mu oduzeli pušku i pištolj.

Dok su trupe napuštale Iktabu, nastavile su se borbe vatrenim oružjem, tokom kojih su prikriveni pripadnici granične policije upucali još dvojicu Palestinaca, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO – EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata – Osveta Izraela je u toku


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije