in

Putin se oglasio o dronovima u zoni specijalne vojne operacije

VOJSKA efikasno koristi ruske dronove u oblasti specijalne vojne operacije, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa preduzetnicima Dalekog istoka u Habarovsku.

Foto: EPA/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

– Proizvodi koje proizvodite vi i vaše kolege, kao što je svima poznato, veoma su traženi: i izviđački i dronovi za napade. I oni se veoma efikasno koriste – rekao je Putin, prenosi RIA Novosti.

On je tako odgovorio na izlaganje jednog od učesnika skupa, koji je govorio o razvoju modularne platforme za dronove, testirane u zoni Severnog vojnog okruga.

Putin je podsetio da se 1. januara sastao sa vojnicima iz različitih linija fronta. Prema rečima predsednika, jedan od njih radi sa dronovima i veoma ceni njihovu efikasnost.

Šef ruske države istakao je da je u razvoju bespilotnih letelica u Rusiji važno biti ispred neprijatelja, jer je to jedan od savremenih metoda ratovanja. Upotreba bespilotnih letelica povezuje trupe i prilagođava njihovu interakciju, čineći rad efikasnijim – i protivbaterijsko ratovanje i izviđanje.

Predsednik je zamolio sagovornika da prenese njegove predloge. On je napomenuo da je za dalji rad potreban istraživačko-proizvodni centar. Putin je obećao da će o tom pitanju razgovarati sa predstavnicima vlade.

BONUS VIDEO


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije