in

“PUTIN NIJE SAMO IME, VEĆ PRETNJA” Mračno upozorenje Zelenskog

“PUTIN NIJE SAMO IME, VEĆ PRETNJA” Mračno upozorenje Zelenskog

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski pozvao je na jaču vojnu podršku zapadnih zemalja upozoravajući da bi, ako Ukrajina ne može poraziti Rusiju, sukob eskalirao u treći svetski rat.

Foto: Tanjug/AP

Obraćajući se nemačkim medijima, Zelenski je rekao da je kancelar Olaf Šolc bolje razumeo stvarnu prirodu pretnje nakon njihovog sastanka u Berlinu prošle godine, te je Berlin počeo povećavati svoju vojnu pomoć.

– Moje je shvatanje da je kancelar Šolc shvatio da Putin nije samo ime, već pretnja, a ne samo pretnja Ukrajini – rekao je Zelenski o ruskom predsedniku u intervjuu za javni servis ARD.

Dodao je kako bi evropske, u prvom redu baltičke zemlje mogle biti sledeća meta Rusije.

FOTO: Tanjug/AP

– Mislim da kancelar Šolc oseća da će se Rusija, ako ne izdržimo, približiti Nemačkoj. Kancelar Šolc razumije da postoji takav rizik, a to je definitivno treći svetski rat. Ako Rusija udari na ovu ili onu zemlju NATO-a, to bi u svakom slučaju značilo početak trećeg svetskog rata – rekao je Zelenski.

Ponovio je svoj poziv zapadnim zemljama da povećaju podršku Ukrajini i rekao da očekuje da će Nemačka igrati vodeću ulogu u Evropi u pogledu vojne podrške njegovoj zemlji.

(Alo)

BONUS VIDEO:

KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije