in

Profesionalna ljubomora zapadnih medija, ali smiriće se na kraju (VIDEO)

Profesionalna ljubomora zapadnih medija, ali smiriće se na kraju (VIDEO)

AMERIČKI novinari će se na kraju pomiriti sa činjenicom da je ruski predsednik Vladimir Putin dao intervju nezavisnom medijskom voditelju Takeru Karlsonu, rekao je sekretar za štampu Kremlja Dmitrij Peskov.

Foto printskrin Taker Karlson netvork

Međutim, početne reakcije nekih novinara mogu se pripisati „profesionalnoj ljubomori“, dodao je on.

Karlson je u četvrtak objavio dvosatni intervju sa Putinom, postavši prvi Amerikanac koji je imao sastanak sa ruskim liderom otkako je ukrajinski sukob eskalirao u otvorena neprijateljstva u februaru 2022. Tokom brifinga za štampu u petak, Peskov je zamoljen da prokomentariše o onome što je jedan reporter opisao kao „histeriju“ i „paniku“ u SAD.

-Postoje određene podele po političkoj liniji i ozbiljne korporativne podele u medijima. Sukobi oko toga ko podržava koju od dve stranke su prilično jaki. Dakle, postoji neka vrsta profesionalne ljubomore, rekao je Peskov. „Ali vremenom će doći do duboke analize ovog intervjua… Veliko interesovanje je neupitno.

Peskov je potvrdio da je intervju bio slobodan i da Karlson nije postavljao unapred odobrena pitanja. Odbio je da kaže kakav je predsednikov utisak o njegovom sagovorniku.

Karlson se suočio sa mnogo kritika zbog svoje posete Moskvi, i ideoloških i profesionalnih. Kristijan Amanpur iz CNN-a odbacila je njegove tvrdnje da se nijedan drugi američki novinar nije potrudio da pita Putina o stavu Rusije o ukrajinskom sukobu. Kremlj je takođe ranije naveo da je Putinova kancelarija primila više zahteva za intervjue u poslednje dve godine.

Peskov je rekao da se Karlsonov stav o Rusiji razlikuje od „jednostranog stava” novinara u zapadnim mejnstrim medijima i da je doprineo Putinovoj odluci da odobri intervju.

rt.com

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije