in

Princ Endrju mora da svedoči pod zakletvom

BRITANSKI princ Endrju mora da svedoči pod zakletvom o svojoj ulozi u slučaju koji se odnosi na seksualnog predatora Džefrija Epštajna, poručio je danas advokat nekih od žrtava Spenser Kuvin.

Foto Printskrin

-Znam da je Endrju dao intervju. Bio je to katastrofalan intervju koji je za njega prošao užasno. Ali on mora da odgovara za ono što sada izlazi i svoju ulogu u svemu ovome, rekao je Kuvin, prenosi Gardijan.

Prema njegovim rečima, Endrju to treba da uradi, “ne u televizijskom intervjuu za medije, već pod zakletvom, pod kaznom za krivokletstvo, bilo da se radi o Londonu ili SAD”.

Poziv za svedočenjem dolazi nakon što je Endrju više puta pomenut u dokumentima koje je američki sud objavio prethodnih dana.

Dokumenta se odnose na građansku parnicu koju je 2015. godine pokrenula Virdžinija Džufri, koja tvrdi da su je Epštajn i njegova partnerka Gilejn Maksvel koristili kao “seksualnu robinju”.

Ona je tužila Maksvel zbog izjava u kojima ju je nazvala lažovom.

Dokumenta pokazuju da je Endrju nedelje provodio u vili u Palm Biču, na Floridi, u vlasništvu Epštajna, koji je umro 2019. godine dok je čekao suđenje za trgovinu ljudima.

Najnovija serija dokumenata pokrenula je nova pitanja o prinčevom ponašanju i prijateljstvu sa Epštajnom, koje datira iz 1999. godine.

Ona takođe ukazuju na neslaganja između Endrjua i Maksvel, za koju je princ ranije rekao da ga je upoznala sa Epštajnom.

Kuvin, koji trenutno zastupa četiri Epštajnove žrtve, rekao je da je sada vreme da princ da svedoči, pod zakletvom, kako bi “popravio situaciju”.

“Druga opcija je da nestane iz očiju javnosti zbog onoga što je izašlo“, rekao je Kuvin.

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije