in

“PRESTANITE, MRTVIH JE SVE VIŠE”: Rusija Americi

Saopštenje ambasasde Rusije je zapravo reakcija na izjave američkog podsekretara za kontrolu naoružanja i međunarodne bezbednosne poslove Boni DŽenkins u vezi sa pretnjama koju predstavljaju neeksplodirana ubojna sredstva koja su navodno ostavile oružane snage Rusije na teritoriji Ukrajine, prenosi Tass.

Foto: Profimedia

 

 

– Takve optužbe izgledaju apsurdno u pozadini tekućeg američkog snabdevanja režima u Kijevu smrtonosnim oružjem. U oružje koje su SAD isporučile kijevskom režimu spadaju i MANPADS ručni protivavionski raketni sistemi i ATGM ručni protivtenkovski raketni bacači koje ukrajinske oružane snage i nacionalni bataljoni ostavljaju za sobom na terenu u velikim količinama – navodi se u saopštenju ambasade Rusije u SAD i ističe da posebno zabrinjava odluka ukrajinskih vlasti “da američko oružje podeli radikalima i bivšim zločincima koji su se pridružili snagama Teritorijalne odbrane”.


Foto: Profimedia

 

– Pozivamo Vašington da prestane da upumpava u Ukrajinu smrtonosno oružje. SAD su te koje izazivaju povećanje broja žrtava – zaključuje se u saopštenju ambasade Rusije u Vašingtonu.

GALERIJA: Bitka za Mariupolj i pakao rata

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici – budimo “na ti”.

Nova dimenzija novosti, vaš “Nportal.rs”.