in

Premijer Sunak već ima i približan datum

BRITANSKI premijer Riši Sunak izjavio je da planira da zakaže opšte izbore u drugoj polovini 2024. godine, dok je vođa opozicionih laburista Kir Starmer tokom govora u Bristolu obećao da će se vladajućim konzervativcima suprotstaviti na polju ekonomije.

Riši Sunak, Foto AP

– Moja pretpostavka je da će se izbori održati u drugoj polovini godine, a u međuvremenu, imam mnogo toga što bih želeo da nastavim, kao što je vođenje ekonomije u dobrom pravcu, smanjenje poreza i rešavanje problema migranata – rekao je Sunak.

Laburistička stranka, koja je u opoziciji već 14 godina, apelovala je na glasače da izađu na izbore kako bi izrazili nezadovoljstvo politikom vladajuće partije, posebno kada je u pitanju ekonomija, koja stagnira uprkos Sunakovim obećanjima, prenosi Rojters.

Starmer je obećao da će izazvati Sunaka na tom polju i optužio Konzervativnu stranku da pokušava da ošteti javni budžet, kako bi se otežalo bilo kojoj potencijalnoj laburističkoj vladi da preuzme vlast u zemlji.

– Još uvek žive u zemlji fantazija i misle da je (ekonomija) njihova jača strana. Ne shvataju koliko su se stvari preokrenule i da je to loša karta na koju će igrati. Kako bismo zaista pobedili ovaj mizerni torijevski projekat, moramo slomiti njihovu politiku podele i propadanja ‘Projektom nada’ – zaključio je Starmer.

Lider laburista, čija stranka vodi u anketama, obećao je glasačima izgradnju novih domova, stvaranje poslovnih prilika i višu zaradu za radničku klasu, navodi Rojters.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE – Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije