in

Predsednik Evropskog saveta osudio ruske napade na Ukrajinu

PREDSEDNIK Evropskog saveta Šarl MIšel izjavio je danas da će EU nastaviti da podržava Ukrajinu i da “rekordan” broj dronova ispaljenih na Kijev i Harkov u poslednja 24 sata pokazuje pravu nameru Moskve.

Foto: Tanjug/AP

– Za svakoga ko veruje u glasine da je Rusija iskreno zainteresovana za mirovne pregovore, rekordan broj dronova ispaljenih na Ukrajinu u poslednja 24 sata pokazuje pravu nameru Moskve. Napadi su utoliko ciničniji s obzirom da se njihov intenzitet poklapa sa novogodišnjim praznicima – napisao je Mišel na platformi Iks (Tviter).

On je poručio da se duh Ukrajine ne može slomiti i da EU stoji uz Ukrajinu.

Kako su saopštili ukrajinski zvaničnici, najmanje pet ljudi poginulo je danas, a više od 100 je povređeno u ruskim napadima na Kijev i Harkov.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske snage izvele raketne i napade dronovima na vojno-industrijske objekte u i oko Kijeva. 

Na meti su takođe bila skladišta raketa i municije koju je isporučio Zapad, navodi se u saopštenju.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je da je na Ukrajinu danas lansirano gotovo 100 projektila različitih tipova, a da je oboreno najmanje 70 projektila, od kojih gotovo 60 u oblasti Kijeva.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE – Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije