in

Pred sudom UN predstavljene laži

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da su licemjerje i laži predstavljeni pred najvišim sudom UN i da se optužba Južnoafričke Republike protiv Izraela za genocid u Gazi može dogoditi samo svetu okrenutom naopačke.

Foto: Tanjug/AP

– Mi se borimo protiv terorista, borimo se protiv laži. Danas smo videli svet okrenut naopačke. Izrael je optužen za genocid dok se bori protiv genocida – rekao je Netanjahu.

On je dodao da se “Izrael bori protiv terorista i ubica koji su počinili zločine protiv čovečnosti: klali su, silovali, palili, raskomadali, odsecali glave – deci, ženama, starcima, mladićima i devojkama”.

“Vrišti do nebesa”

– Licemerje Južnoafričke Republike vrišti do nebesa. Gde je bila Južnoafrička Republika kada su milioni ljudi ubijeni ili otrgnuti iz svojih domova u Siriji i Jemenu? Ko je to uradio? Partneri Hamasa – rekao je izraelski premijer.

Netanjahu je izjavio da će Izrael zadržati pravo da se brani sve dok ne postigne “potpunu pobjedu”.

Međunarodni sud pravde otvorio je danas ročišta u slučaju u kojem Južnoafrička Republika traži hitnu obustavu izraelske vojne kampanje u Gazi i navodi da Izrael provodi genocid nad Palestincima.

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS – Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

(Srna)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije