in

Pre smrti uputila poziv u pomoć, jedan potez joj presudio

Pre smrti uputila poziv u pomoć, jedan potez joj presudio

NAGO telo žene iz Kalifornije pronađeno je u pustinji u Arizoni više od mesec dana nakon što je nestala kada je uletela u jarak i pozvala hitnu pomoć koja je otišla dispečeru u pogrešnoj državi.

Foto: Blythe Police Department

Amanda Nenigar (26) je poslednji put viđena živa 28. februara u Kaliforniji i pronađena je mrtva u petak, 29. marta u izolovanom području malog grada Sibola.

Njeno telo pronađeno je ispod drveta oko dva kilometra od mesta gde je njeno vozilo otkriveno tri nedelje ranije, preneli su mediji.

– Porodica je obaveštena i izdala je izjavu u kojoj se traži privatnost i zahvalila je javnosti na pomoći u pokušaju da locira Amandu – saopštila je kancelarija šerifa okruga La Paz.

Stručnjak za potragu i spasavanje je navodno primetio Nenigarino golo telo ispod drveta oko dva kilometra od mesta gde je njeno vozilo napušteno duž granice između Kalifornije i Arizone.

Istražitelji veruju da je Nenigar možda pokušavala da se rashladi tako što je skinula odeću i pronašla hlad ispod drveta pre nego što je verovatno umrla od izloženosti toploti, rekla je porodica.

– Nadali smo se da ćemo je pronaći živu i da će biti dobro. Veoma je obeshrabrujuće kada je u pitanju nešto poput ovoga, i tužno je za porodicu –  rekao je šerif Vilijam Pons za novine.

Rekao je da je žena, čija je odeća pronađena u blizini, identifikovana po tetovaži ruže na desnoj ruci.

Radi se obdukcija kako bi se utvrdio zvanični uzrok smrti.

Nenigar je pozvala hitnu pomoć nakon što je upala u jarak – ali njen poziv je upućen dispečeru u Kaliforniji, a ne u Arizoni, u zbrci koja je očigledno odložila odgovor vlasti.

U razgovoru, koji je policija objavila prošle nedelje, dispečer je tražio da opiše okolinu.

“Šta je oko vas? Vidite li polja? To je sve što vidiš?”

– Ja sam u nekoj dolini. Da, ovde ima mnogo planina. Popela sam se na planinu i nosim roze – rekla je Amanda.

– Pokušavam da dobijem tvoju lokaciju, ali ne uspevam – rekao je operater.

Oko devet dana nakon njenog nestanka, policija je pronašla njeno napušteno vozilo u pustinji.

Šerif Pons veruje da je Amanda bila mrtva neko vreme pre nego što su je pronašli.

Porodica je besna zbog načina na koje su vlasti pristupile slučaju. Njena sestra je rekla da Amanda nikada nije bila u tom delu pustinje i da ne znaju gde je krenula.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: LUKSUZ NA RUSKI NAČIN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije