in

Poznata tužiteljka i njena ćerka pronađene mrtve

BIVŠA zamenica glavnog tužioca Ukrajine Olga Mihajlovna Kolinko i njena ćerka Jaroslava pronađene su u sredu mrtve, bez znakova nasilne smrti, objavila je ruska novinska agencija “Interfaks” pozivajući se na izvore iz policije.

Foto Tanjug/AP

Olga Kolinko prnađena je u svojoj kući u Kijevu, a njena ćerka u svom stanu. Oba stana bila su zaključana iznutra, a pretpostavlja se da su žene preminule u različito vreme.

Prema prvim informacijama, majka je umrla pre dva meseca, a ćerka pre oko tri nedelje.

Tela su prebačena na sudsko-medicinsko veštačenje kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti i donela odluka o daljem postupanju.

Policija razvalila vrata

Olga Kolinko pronađena je kada su zaposleni u stambenoj upravi u prisustvu policije razvalili vrata stana. Pozvale su ih komšije jere je dan pre toga voda počela da se sliva niz stub, a vlasnici nisu otvorili vrata.

Poznato je da je 71-godišnja Olga Kolinko dugo godina teško bolesna i nije izlazila napolje. O njoj je brinula ćerka, koja je pronađena mrtva u obližnjem stanu koji je takođe pripadao porodici.

Olga Kolinko je dva puta obavljala funkciju zamenika generalnog tužioca Ukrajine, od 1993. do 2000. i od 2003. do 2005. godine.

U periodu 2001-2003. bila je na čelu Komiteta za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije za vreme mandata predsednika Leonida Kučme.

Svojevremeno je bila jedan od glavnih istražilaca u slučaju bivšeg premijera Ukrajine Pavla Lazarenka, koji je na kraju osuđen u SAD i više se nije vratio u Ukrajinu.

Kolinko je vodila slučajeve protiv bivšeg potpredsednika Aleksandra Tkačenka, kao i bivšeg tužioca Svjatoslava Piskuna, koji je neko vreme bio njen neposredni rukovodilac.

Optužila ga je za paralelne komercijalne aktivnosti dok je radio kao državni tužilac.

BONUS VIDEO


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije