in

Poslao najjasniju poruku za degradaciju njihove sposobnosti da izvedu nove napade

Poslao najjasniju poruku za degradaciju njihove sposobnosti da izvedu nove napade

BRITANSKI ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron izjavio je danas da će se akcije usmerene na uništenje vojne sposobnosti Huta nastaviti, nakon što su SAD i Britanija izvele još jedan talas napada na jemenske pobunjenike.

Foto: Profimedia

– Ono što smo ponovo uradili jeste da pošaljemo najjasniju moguću poruku da ćemo nastaviti da degradiramo njihovu sposobnost da izvode ove napade – rekao je Kameron, prenosi Rojters.

Američke i britanske snage bombardovale su tokom noći više lokacija u Jemenu koje kontrolišu pobunjenici Huti, što je drugi koordinisani napad na vojne ciljeve pobunjenika koje podržava Iran, izjavilo je nekoliko američkih neimenovanih zvaničnika.

Oni su rekli za AP da su SAD i Velika Britanija koristili borbene avione i rakete “tomahavk” lansirane sa ratnih brodova i podmornica kako bi uništili mesta za skladištenje raketa i lansere Huta.

Kancelarija Huta za medije saopštila je da je nekoliko američkih i britanskih napada bilo usmereno na glavni grad Jemena, Sanu.

SAD i Velika Britanija pokrenule su 11. januara napade na više od 60 vojnih ciljeva Huta, na 28 lokacija u Jemenu. 

To je bio prvi vojni odgovor SAD na napade koje su Huti počeli da izvode na trgovačke brodove u Crvenom moru, u znak podrške palestinskoj militantnoj grupi Hamas u ratu protiv Izraela.

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE –  Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije