in

Poslanik upucao muškarca u novogodišnjoj noći, prisustvovao i državni sekretar

ITALIJANSKI poslanik Emanuel Pocolo ranio je u novogodišnjoj noći zeta agenta koji je bio u pratnji državnog podsekretara Ministarstva pravde i njegovog partijskog druga Andrea Delmastra.

Foto: Društvene mreže

Kako prenose tamošnji mediji, do pucnjave i ranjavanja muškarca (31) došlo je na proslavi novogodišnje noću u Rosaci, malom gradu u oblasti Biele, u Dolini Cervo, koju vodi gradonačelnica Frančeska Delmastro, sestra podsekretara, koja je ujedno bila i organizator zabave.

Ranjeni muškarac (31) je završio u bolnici, ali nije zadobio teške povrede, prenose tamošnji mediji.

Došao kasno, ranio slučajno

Podsekretar je prisustvovao zabavi sa svojom pratnjom i nekim članovima porodice, uključujući muža ćerke jednog zatvorskog službenika, koji je pratio Delmastra.

Poslanik Pocolo, nije prisustvovao večeri, ali je u određeno vreme svratio da se pozdravi, kada je zabava bila skoro gotova. Poslanik, koji ima dozvolu za oružje, imao je mali pištolj sa sobom koji je želeo da pokaže.

– Oko 1.30 časova (po lokalnom vremenu) posle zdravice i nekoliko pesama zabava je bila završena. Tada sam izašao iz sobe da utovarim auto, bio sam 300 metara dalje od mesta pucnjave. Kada sam se vratio, zatekao sam tog dečka povređenog.

Uverio sam se da su pozvali Hitnu pomoć. Iako me je pratnja savetovala da odem, jer nisam bio u opasnosti, ostao sam da sačekam policiju i hitnu pomoć – izjavio je državni podsekretar Delmastro.

“Izvadio pištolj da ga pokaže”

Povređeni muškarac je u ponedeljak kasno ujutru otpušten iz bolnice i vratio se kući, gde će nastaviti oporavak.

Pogođen je metkom malog kalibra. Oružje koje je policija zaplenila je veličine upaljača. Iz prve rekonstrukcije čini se da ga je Pocolo izvadio da bi ga pokazao dečaku kada je pucao, koji na sreću nije izazvao ozbiljniju štetu.

(Republika)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije