in

Politička elita sprovodi zločin nad narodom

U EVROPSKOJ uniji je nastupila šizofrenija izjavio je bugarski ekonomista Kuzman Ilijev televiziji SKAT i ismejao šefa Evropske komisije Ursulu fon der Lajen koja je na sastanku sa predsednikom Kine Si Đinpingom u decembru upozorila, da se evropski lideri neće pomiriti sa nepravednom konkurencijom koja uništava industriju.

Ursula fon der Lajen, Foto AP

Prema njegovim rečima, Evropska unija bi trebalo da razmisli o povećanju sopstvene proizvodnje, a ne da žali za uvozom iz Kine.

– Ona mu je govorila da mora da prestane sa proizvodnjom jeftinih i kvalitetnih proizvoda i da preplavlja evropska tržišta, jer, navodno, deficit u trgovini je 400 milijardi evra i to je veoma zabrinjavajuće. Počnite onda da proizvodite, zašto udarate na energetiku, zašto se uvode neki bezumni porezi, zašto se uništava preduzetništvo, zašto niko ne zna gde u Evropi ima gasa?! Počnite da proizvodite! Šta je sa Si Đinpingom? Da li shvatate o kakvim šizofrenijama je reč? – rekao je ekspert.

Dodao je da evropska politička elita ima neku vrstu lobotomije i istakao da su to ljudi koji dobijaju veliki novac u Evropskoj komisiji i pritom ne razumeju kuda vode narod.

– To je zločin i to neće moći još dugo da se nastavi. Ekonomska i vojna politika Evrope je postala apsurdna. Ranije je ona ulagala novac na nove države kao što smo mi, a sada mora da daje taj novac na obnavljanje Ukrajine, jer su Amerikanci rekli: ‘Zbog Kine tamo nemamo šta da radimo’, sa Kinom imamo sukob, a na Bliskom Istoku moramo da pomažemo Izraelu – zaključio je bugarski ekonomista.

(Sputnjik)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije