in

Policija otkrila da li je u pitanju teroristički akt

MUŠKARAC koji se automobilom zabio u drugo vozilo tokom novogodišnjeg koncerta u Ročesteru, u američkoj saveznoj državi Njujork, preminuo je, a nema naznaka da je reč o terorističkom napadu, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Foto: AP

– Nismo otkrili nijednu informaciju koja bi nas navela na to da verujemo da su akcije osumnjičenog motivisane bilo kojim političkim ili socijalnim predrasudama – rekao je šef policije Ročestera Dejvid Smit, prenosi CNN.

Da slučaj nema veze sa terorizmom, potvrdio je i šef Federalnog istražnog biroa (FBI) za Ročester Džeremi Bel.

– Nije pronađena veza sa terorizmom. Operativna grupa FBI-a za borbu protiv terorizma istražuje incident, ali to nije ništa neobično – rekao je Bel.

U incidentu koji se dogodio u ponedeljak na severozapadu savezne države Njujork poginule su dve osobe, a pet je povređeno. 

Policija je navodno pronašla oproštajnu poruku i dnevnik koje je osumnjičeni ostavio u hotelskoj sobi, prenosi američka televizija.

Osumnjičeni se zabio u drugi automobil koji je izlazio sa obližnjeg parkirališta, a usled siline sudara, vozila su udarila u grupu ljudi na pešačkom prelazu.

Vatrogascima je trebalo skoro sat vremena da ugase požar koji je nastao nakon sudara, a pripadnici vatrogasne službe kasnije su pronašli najmanje 10 kanistera sa benzinom u i oko vozila kojim je upravljao osumnjičeni, naveli su iz policije.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE – Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije