in

Policija blokirala prilaz, nikom nije jasno šta se zapravo desilo (VIDEO)

NA društvenim mrežama pojavio se snimak automobila koji se zabio u ogradu Bele kuće, kao i policije koja je blokirala prilaz mestu incidenta, a američka tajna služba je saopštila da je uhapsila osobu koja se automobilom zakucala u ogradu Bele kuće.

Foto: Printskrin

Vašingtonski sajt Hil prenosi da se incident desio juče po podne u šest sati po lokalnom vremenu. Vozilo je udarilo u spoljnu ogradu kompleksa Bele kuće.

– Vozač je pritvoren i mi istražujemo uzrok i način na koji je došlo do sudara – naveo je na društvenoj mreži X (bivši Tviter) Entoni Guljelmi, portparol Tajne službe SAD.

On je naveo da je zbog incidenta bilo posledica po saobraćaj u lokalnim ulicama.

Američki predsednik Džozef Bajden nije bio u Beloj kući u vreme kada se dogodio incident. Bajden je u ponedeljak bio u američkoj državi Južnoj Karolini, u okviru kampanje, a u ponedeljak uveče je bio na putu za američku državu Teksas.

Saobraćaj je bio blokiran nakon incidenta u blizini 15. ulice i Avenije Pensilvanija, koja se nalazi sa istočne strane Bele kuće, saopštile su vlasti, a saobraćaj je normalizovan nakon što je vozilo uklonjeno.

Zvaničnici nisu objavili identitet ni druge informacije o privedenom vozaču, nije poznato da li će protiv vozača biti podneta prijava. Službenici za sprovođenje zakona upoznati sa incidentom rekli su za Si-Bi-Es da je vozač muškarac za koga se pretpostavlja da ima problema sa mentalnim zdravljem.

On je bio na proceni nakon privođenja, rekli su policajci. Fotografije sa lica mesta pokazuju automobil koji izgleda kao srebrni ili sivi kadilak sa tablicama američke države Virdžinije.

Podsećamo, u maju je vozač kamiona udario u bezbednosne barijere oko trga Lafajet, preko puta Bele kuće, a prema sudskim dokumentima, 19-godišnji vozač je imao nacističku zastavu kada je uhapšen.

BONUS VIDEO: EVAKUACIJA ZBOG RUDNIKA: Stanovnici Maseja u Brazilu u opasnosti od urušavanja rudnika soli


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije