in

POGLEDAJTE – SNIMAK POGOĐENE AMERIČKE BAZE: Ogroman požar nakon raketnog udara u Siriji

POGLEDAJTE – SNIMAK POGOĐENE AMERIČKE BAZE: Ogroman požar nakon raketnog udara u Siriji

VOJNA baza SAD na gasnom polju Koniko u provinciji Deir ez-Zor u istočnoj Siriji našla se pod raketnom vatrom.

Foto: Printscreen/Telegram

Lokalni izvor rekao je za RIA Novosti da je nakon raketnog napada izbio požar. Prethodno je TV kanal Al Majdan izvestio da se američka baza na gasnom polju Koniko u provinciji Deir ez-Zor u istočnoj Siriji našla pod raketnom vatrom.

– Američka baza na gasnom polju Koniko na istoku Deir ez Zora našla se pod raketnom vatrom – navodi TV kanal Al Majdan.

Ranije je izvor za RIA Novosti rekao da su bespilotne letelice napale položaje savezničkih snaga sirijske vojske u provinciji Deir ez-Zor u istočnoj Siriji. Sirijski državni TV kanal Al Akbar javio je da je nekoliko ljudi ubijeno u posledicama američkih udara na položaje u sirijskoj pustinji i na granici Sirije i Iraka.

Centralna komanda SAD saopštila je da su SAD u petak pogodile više od 85 ciljeva koji pripadaju Korpusu garde islamske revolucionarne revolucije (IRGC) i njegovim filijalama u Iraku i Siriji u okviru osvetničkih udara na njihovu vojnu bazu u Jordanu.

Oglasilo se sirijsko ministarstvo odbrane

U američkim vazdušnim napadima na istoku Sirije ubijeni su civili i vojno osoblje i naneta je velika šteta, saopštilo je sirijsko Ministarstvo odbrane.

„Američke okupacione snage su danas izvršile otvorenu zračnu agresiju na brojne položaje i gradove u istočnoj Siriji i u blizini sirijsko-iračke granice, što je rezultiralo brojnim civilima i poginulim vojnicima, nekima je ranjeno i velikom štetom na javnoj i privatnoj imovini. navodi se u saopštenju.

Kako je naglasio vojni resor, ovi udari „nemaju opravdanja i predstavljaju pokušaj da se oslabe sposobnosti sirijske vojske i njenih saveznika u borbi protiv terorizma“, prenose RIA novosti. 

 


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije