in

Poginuo ruski milioner, sumnja se da je stradala i njegova supruga! (VIDEO)

Poginuo ruski milioner, sumnja se da je stradala i njegova supruga! (VIDEO)

ŠEST osoba nalazilo se u indijskom putničkom avionu, registrovanim u Rusiji, koji se srušio u planinama avagnistanske provincije Badahšan.

Foto: Free Images Pixabay

Među njima su bili ruski milioner Anatolij Evsjukov (65), njegova supruga Ana Evsjukova (64), Arkadij Gračev – bivši muž Ekaterine Agapove i šefice kompanije koja je bila vlasnik aviona, kao i četiri članova posade, navodi se u izveštajima.

Preduzetnik Anatolij Evsjukov i njegova supruga bili su u avionu Dasault Falkon 10, kada je nestao sa radara u blizini ruralne provincije Badakšan, na severoistoku Avganistana, u subotu, a sumnja se da su oni poginuli.

VRAĆALI SE ZA RUSIJU ZBOG INFEKCIJE

Kako prenose svetski mediji, Ana se ozbiljno razbolela na luksuznom odmoru na Tajlandu i trebalo je da se vrati u Rusiju na lečenje, jer je tamo razvila misterioznu infekciju koja je zahtevala lečenje respiratorom. Tada je njen muž iznajmio avion za medicinsku evakuaciju da bi je premestio iz bolnice u Pataji i odleteo nazad u Moskvu.

Njihovom sinu Vitaliju (41) nije bilo dozvoljeno da uđe u malo vozilo Hitne pomoći, jer je bio dozvoljen samo jedan putnik u pratnji. On je zbog toga leteo redovnim letom za Moskvu, a za užasnu nesreću u kojoj su mu stradali roditetlji, saznao je nakon što je sleteo.

U AVIONU BIO I BIVŠI MUŽ VLASNICE AVIONA

Još jedna žrtava, Arkadij Gračev, navodno je bivši muž Ekaterine Agapove, šefice kompanije koja je bila vlasnik aviona.

Veruje se da su oni među šest putnika, uključujući četiri člana posade, poginulih na nesrećnom Falcon 10.

Zacrtani let Hitne pomoći napustio je Tajland u subotu i napunio gorivo u Indiji, ali prema pisanju medija Šot u Rusiji, piloti su prijavili probleme sa motorima i gorivom dok su leteli iznad Avganistana.

Posada je u subotu u 19.05 po lokalnom vremenu obavestila kontrolu vazdušnog saobraćaja o problemu sa gorivom i pokušavala je da sleti u Tadžikistan na neplaniranom zaustavljanju.

OBA MOTORA OTKAZALA U ROKU OD 10 MINUTA

Jedan motor je otkazao u 19.19 časova, a drugi deset minuta kasnije, pre nego što je avion nestao sa radara oko 19.30 časova po lokalnom vremenu, 35 milja od aerodroma Kulob u Tadžikistanu.

Avion je bio na ruti koja je putovala od Gaje, Indija, do Taškenta u Uzbekistanu, pre nego što je krenuo ka međunarodnom aerodromu Žukovski u Moskvi.

Telegram kanal, AviaSpotter, identifikovao je bogati par, zajedno sa ekipom po imenu Dmitrij Beljakov, Arkadij Gračev, Igor Sivorotkin i Pavel Popov – od kojih su dvojica bili bolničari.

AVION REGISTROVAN U RUSIJI

Avion je registrovan u Rusiji, prema Federalnoj agenciji za vazdušni saobraćaj zemlje, i pripada ATLETIK-GRUPP LLC-u, sa sedištem u Ljubercu, Moskovska oblast, i privatnom licu.

– Još ništa nije poznato, sada pokušavam da razumem situaciju šta se dogodilo. Još nema potvrđenih podataka – rekla je direktorka kompanije Ekaterina Agapova.

Ruski državni i nezavisni mediji istakli su snimak koji navodno prikazuje mesto nesreće. Na snimku se navodno vidi dim koji se diže sa mesta najmanje 12 sati nakon pada, koji bi bio u mraku.

Čini se da je ova nesreća prva otkako su ruski avioni podvrgnuti sankcijama kao rezultat invazije Vladimira Putina na Ukrajinu.

Sankcije su izazvale višestruka hitna sletanja zbog nedostatka rezervnih delova i održavanja koje uključuje zapadne dobavljače.

Međutim, nejasno je da li bi sankcije bile uvedene vazdušnom vozilu hitne pomoći.

Navodi se da je ovo deveti incident sa ruskim avionom od početka godine i osmi koji se dogodio tokom leta u poslednjih devet dana.

Indijska uprava za civilno vazduhoplovstvo saopštila je da avionska nesreća nije bila redovni komercijalni let ili indijski čarter avion i da se „očekuje više detalja“.

(Blic/Dejli mejl)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije