in

“OVO SE NE DEŠAVA SVAKI DAN” Rusi oslobodili važno mesto, postavili zastavu u centru

“OVO SE NE DEŠAVA SVAKI DAN” Rusi oslobodili važno mesto, postavili zastavu u centru

TULSKI padobranci istakli su rusku zastavu u centru nedavno oslobođenog sela Vesjolo u DNR, javlja dopisnik RIA Novosti sa lica mesta.

Foto: Jutjub/Telekanal Zvezda

– To je dirljiv događaj, jer se ovo ne dešava svaki dan. Svi ljudi, sad ćemo zabiti zastavu u selu Vesjolo koje su naši gardisti padobranci preoteli od Oružanih snaga Ukrajine, čast im i hvala! Slava Vazdušno-desantnim snagama! – rekao je agenciji komandant jedinice.

On je dodao da su borci postavili zastavu na spomenik poginulima u Velikom otadžbinskom ratu i posvetili je njihovim dedovima i pradedovima koji su se borili protiv fašizma.

– Osećam ponos, naravno, moj deda se borio, sada se borim, borim se za svog dedu i za svoju porodicu, za svoju voljenu ženu. Imam dva sina i ne želim da živimo u onom svetu kakav nude nai “ partneri” – rekao je sagovornik agencije.

Komandant bataljona poželeo je svim vojnicima snagu duha i nove pobede.

– Želim braći padobrancima istu snagu duha koju sada imaju naši vojnici koji zauzimaju ove položaje. Angažovani su u aktivnoj odbrani, obmanjuju neprijatelja, provociraju, izmišljaju. Istu snagu duha želim i padobrancima u svim pravcima, tako da izvršavaju sve vaše zadatke!” – zaključio je.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, tulski padobranci Južne grupe snaga, uz podršku avijacije i artiljerije, oslobodili su selo Vesjolo 18. januara.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije