in

“OTVOREN JE NOVI FRONT” Medvedev

AMERIKANCI su otkrili novi front protiv Husita u Jemenu i na taj način odvlače pažnju od svojih problematičnih kijevskih štićenika, smatra zamenik predsedavajućeg Dmitrij Medvedev.

FOTO: AP/Tanjug

– Problemi sa njima su monstruozni. Nama su dugo vikali (i meni lično u uho na društvenim mrežama) da je rukovodstvo Ukrajine – bezgrešno. Da nisu uzeli ni dolar. Svete patriote. Ali ne, ispostavilo se da su banalni i beskompromisni lopovi koji traže ogromna sredstva za oružje koje daju Ukrajincima. Što je i trebalo dokazati! – napisao je Medvedev na društvenim mrežama.

Podsećamo, američka vojska i njeni saveznici izveli su tokom noći 11. januara udare na više od 60 ciljeva na 16 lokacija koje koriste Huti u Jemenu.

Ovo je prvi udar na Hute otkako je ta grupa počela da ispaljuje bespilotne letelice i rakete na teretne brodove u Crvenom moru. Huti poručuju da će SAD i Velika Britanija platiti visoku cenu “za očiglednu agresiju”.

Među gađanim ciljevima su komanda i kontrolni centri, skladišta municije, lanserski sistemi, proizvodni pogoni i protivvazdušni radarski sistemi, navedeno je u saopštenju američkog vazduhoplovstva. U udarima je korišćeno više od 100 precizno navođenih projektila. Rusija je danas zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti, preneo je Sputnjik.

Sve najnovije vesti iz Jemena pratite u našem BLOGU UŽIVO.

BONUS VIDEO: “JEDINO MESTO GDE SE MOŽEMO OPUSTITI”: Porodice u Gazi predah od rata traže na morskoj obali


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije