in

Otkud Vašington postu informacije o navodnom sastanku Zelenskog i Zalužnog?

Otkud Vašington postu informacije o navodnom sastanku Zelenskog i Zalužnog?

MOGUĆE je da Sjedinjene Američke Države prisluškuju ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog ili dobijaju informacije o njihovim razgovorima, uključujući i od njih samih, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Foto: Profimedia/Ilustracija

„Verzija A: Svedoci razgovora izveštavaju Amerikance. Verzija B: Učesnici razgovora izveštavaju Amerikance. Verzija V: Amerikanci prisluškuju učesnike razgovora“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, komentarišući navode Vašington posta, koji je, pozivajući se na „visokorangirani ukrajinski izvor“ objavio da su Zelenski i Zalužni razgovarali 29. januara.

Prema pisanju izdanja, Zalužni je dao do znanja Zelenskom da je malo verovatno da će se, u slučaju njegove smene, situacija na frontu brzo popraviti.

„Blumberg“ piše da su nesuglasice između predsednika Ukrajine i Zalužnog nastale još u prvim mesecima sukoba u Ukrajini. Prema podacima agencije, njihove nesuglasice su nastale zbog različitih pristupa sukobu. Zelenski, navodno, insistira na „hrabrim“ akcijama, a Zalužni je konzervativniji. Pritom, SAD smatraju da neslaganja između civilne vlasti i vojske usporavaju donošenje odluka.

(Sputnjik)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije