in

Oni bi da nas bace na kolena

BELORUSKE vlasti su poslednjih godina posebnu pažnju posvetile očuvanju sećanja na događaje koji su se desili tokom Velikog otadžbinskog rata na našoj teritoriji, a mir je najvažnija vrednost za beloruski narod, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, prenose “RIA Novosti”.

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

– Sasvim je očigledno: mir je najvažnija vrednost. Za bilo koji narod, posebno beloruski, upravo zato što znamo njegovu vrednost – kazao je Lukašenko na ceremoniji dodele nagrada kulturnim i sportskim ličnostima. 

On je naglasio da ratova neće biti ako zemlja ima stabilnu ekonomiju i ako svako u svom mestu radi “ono što je dužan”.

– Mi ćemo, kao i do sada, težiti savršenstvu i pristojnom nivou našeg kulturnog, duhovnog i društveno-političkog života. Danas svi, ne samo Belorusi, pričaju samo jedno: samo da nije bilo rata. Ako postoji rat, onda ne može biti govora ni o kakvoj kulturi, proizvodnji, kvalitetu – ocenio je beloruski predsednik.

Lukašenko je naveo da neprijatelji Belorusije, traže pravi trenutak da ih bace na kolena, ali da im ne treba pružiti takvu šansu.

Lider Belorusije je govorio i o značaju očuvanja istorijskog sećanja, uključujući i sećanje na Veliki otadžbinski rat, poručivši da je sećanje “garancija mira u budućnosti”. 

BONUS VIDEO: LUKAŠENKO NAKON SASTANKA SA SIJEM – Želimo da Kina postane moćna sila


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije