in

Nedovoljan broj zainteresovanih svetskih lidera

Nedovoljan broj zainteresovanih svetskih lidera

SAMIT za rešavanje situacije u Ukrajini će se, najverovatnije, održati kasnije od planiranog datuma zbog nedovoljnoj broja potvrđenih svetskih lidera, saopštila je agencija „Blumberg“.

Foto: Shutterstock

-Ukrajina se zalaže da se sledećeg meseca održi samit, ali će datum verovatno biti odložen za april ili maj zbog nedovoljnog broja učesnika među svetskim liderima, navodi se u članku.

Prema informacijama agencije, ministar inostranih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti pokušava da se sastane sa kineskim šefom diplomatije Vang Jiem kako bi ga ubedio da učestvuje na konferenciji o Ukrajini.

Predsednik Švajcarske Viola Amherd ranije je saopštila da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski zatražio da se organizuje mirovni samit o Ukrajini. Kako je tada rekao šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrej Ermak, Kijev želi da organizuje samit kako bi dobio odobrenje za „mirovnu formulu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog“. Ministar inostranih poslova Švajcarske Ignacio Kasis je ranije naglasio da je održavanje samita bez Rusije nemoguće.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije