in

Napašćemo britanske i američke brodove, jemenska krv je dragocena

NAKON masivnog napada SAD i Velike Britanije na položaje Huta u Jemenu, član politbiroa Huta Mohamed Ali el Buhaiti najavio je da će jemenska militantna grupa napasti brodove koji su povezani sa Vašingtonom i Londonom.

Foto: EPA

– Do sada smo napadali samo brodove koji su bili povezani sa cionističkim entitetom. Međutim, danas ćemo napasti brodove povezane sa Amerikom i Britanijom i njihovim interesima, kao odgovor na njihovu agresiju na Jemen – rekao je El Buhaiti za agenciju RIA.

Povodom napada oglasio se i predsednik Vrhovnog političkog saveta Huta Mahdi el Mašat, koji je izjavio je da je “američko-cionistička i britanska agresija na Jemen brutalna i neopravdana zločinačka agresija i očigledno kršenje zakona”.

– Jemenska krv je dragocena i naša osveta ne jenjava – poručio je El Mašat, dodavši da američko-britanski napadi neće odvratiti Jemen od podrške Palestini, prenosi jemenski list Al Thavra.

Huti su ranije saopštili da je u napadima stradalo pet i ranjeno šest njihovih boraca, dodavši da udari “neće proći bez kazne ili odmazde”.

BONUS VIDEO: JEMENSKI HUTI U RATNOJ AKCIJI – Gađali dva izraelska broda u Crvenom moru


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije